Chietra Bahora

“Zal ik het doen zal ik het niet doen” dat was de vraag die de hele tijd in mijn hoofd ging spoken. Als ik het zou doen “tab manai ka boli” wat gaat men ervan vinden. Een weduwe die deel gaat nemen aan een Mrs. verkiezing? Uiteindelijk werd dat toch mijn motivatie en heb ik auditie gedaan voor de Indian Beauty Queen the Netherlands verkiezing. Ik vond het heel erg spannend want ik had geen idee wat ik kon verwachten. Dit was immers een verkiezing die voor het eerst in Nederland werd gehouden. Gezien ik zelf presentatrice ben en reporter van een Hindoestaanse TV programma vroeg ik mijzelf toch af hoe dit bij de hindoestaanse maatschappij zou overkomen. Een verkiezing voor getrouwde en gescheiden vrouwen, vrouwen met kinderen of zoals mij gewoon een weduwe.

Trainingen

Ik ging door naar de fi nale net zoals 9 andere vrouwen die ik overigens voor het eerst leerde kennen in februari tijdens het tekenen van ons Indian Beauty Queen contract en sjerpuitreiking. Ik kreeg de naam Princess Chietra en zo werd ik gedurende dit traject tot aan de finale genoemd.

Na het weekend van de sjerpuitreiking was geen weekend meer hetzelfde. Elke zondag om 10.00 uur begonnen de trainingen op de Maandplein te Denhaag en die duurde tot 18.00 uur. Ik vond de trainingen erg leerzaam. Ik werd beter in mijn Engelse presentaties, catwalkloopje, bollywooddance, maar des te meer genoot ik van het samenzijn met die 9 andere vrouwen. Ja, deze 10 vreemde vrouwen kregen een hele hechte band met elkaar. Aangezien je zoveel weken met elkaar omgaat is het heel normaal dat je ook spanningen onderling krijgt. Het is uiteindelijk toch een wedstrijd waar je aan deelneemt. Desondanks heb ik met alle dames een hele mooie tijd gehad. We hebben heel veel gelachen, maar ook heel veel verdriet met elkaar gedeeld. Dat was de kracht van deze groep elke vrouw had een bijzonder verhaal waar ze voor stond en onderling stonden ze zelf ook klaar voor elkaar.

 

Finale

 

Op zaterdag 4 juni was het dan zover de fi naledag. De prinsessen deden het heel erg goed. Iedereen was erg relaxed en we begonnen aan een zeer spannende avond. Het werd een latertje, de juryleden konden maar geen beslissing nemen en na een extra catwalk ronde en heel lang wachten had de jury uiteindelijk de knoop doorgehakt. Ik werd uitgeroepen tot First Runner Up van de Indian Beauty Queen the Netherlands 2016. Vanaf dag één geniet ik enorm van mijn titel. Ik ben sowieso een mediavrouw, ik houd van vloggen en bloggen. Je ziet ook dat men je echt volgt vooral als het weekend is geweest dan verwachten ze maandag allemaal een verslag ervan. Ik merk dat ik sinds mijn kroning ook meer volgers en fans erbij heb gekregen die je dan ook echt op de voet volgen wat je doet. Door mijn queenverplichtingen kom ik op evenementen waar ik normaliter nooit zou komen, dat vind ik erg verrassend en leuk. Je ontmoet heel veel mensen en je netwerk wordt alleen maar groter en groter.

Ik ben erg trots op mezelf en ben blij dat ik heb deelgenomen aan deze verkiezing. Deze verkiezing heeft me geholpen om in het openbaar over mijn weduweschap te praten. Ik heb namelijk genoeg tranen gelaten in het verleden en als jonge weduwe door het leven gaan is zeker geen pretje en al helemaal niet makkelijk. Misschien had ik dit platform wel nodig om mijn verleden af te sluiten en een nieuwe start te maken in mijn leven. Vandaag de dag ben ik een vrouw die overal gezien en gehoord wil worden. Hetzij over het weduweschap hetzij over Sewa so have faith in god, believe in yourself and never give up, because behind every successful women it’s herself…..Chietra