Shalini Audhoe

Lieve allemaal,

In het dagelijks leven houd ik mij bezig met mijn passies zingen, dansen, boksen en yoga. Hierin kan ik mijn creativiteit en energie uiten en ontvangen. Met mijn achtergrond als klinisch psycholoog en arbeids- & organisatie psycholoog zet ik mij verder in om het beste uit anderen te halen. Het is voor mij belangrijk om nieuwe dingen te doen met als doel mezelf te blijven ontwikkelen. Dit is een van de redenen geweest om deel te nemen aan de verkiezing.

Mijn avontuur als Indian Beauty Queen The Netherlands 2017 begon ruim een jaar geleden toen ik me besloot aan te melden voor de verkiezing. Na de audities in januari 2017 kreeg ik te horen dat ik door was als finalist. Vanaf dat moment mocht ik mezelf Princess Shalini Audhoe Indian Beauty Queen The Netherlands 2017 noemen, niet wetende dat ik tijdens de finale bekroond zou worden tot winnares.

Een aantal maanden lang werden alle finalisten wekelijks getraind op verschillende onderdelen zoals, catwalk, fitheid, photoshoots, presenteren, zelfbeeld, social media, goede doelen en Engelse vragenrondes. De trainingen waren voor mij ontzettend leerzaam en ik zag elke training als een kans om nieuwe dingen te leren en om verder te komen. Tijdens het traject hebben de finalisten geld ingezameld voor een watertank voor de scholen in Dahanu (India). Nu een jaar later, is deze watertank gerealiseerd. Ik ben trots dat ik hier ook aan heb bijgedragen.

De grote dag was op 8 april 2017. Ik weet nog dat ik het ontzettend spannend vond en ook dat ik er onwijs veel zin in had. Dit was hét moment waar wij zo lang en intensief naartoe hadden getraind. Ik heb van elk moment genoten en dit was ook zeker te zien door het publiek. Volgens mij heb ik geen moment zonder een lach op het podium gestaan. Deze lach ging helemaal niet meer weg, toen ik aan het eind van de avond te horen kreeg dat ik naar huis ging met drie verschillende titels. Ik werd bekroond tot winnares van de Indian Beauty Queen The Netherlands 2017 en ik ging naar huis met de twee subtitels: Princess Talented 2017 and Princess Photogenic 2017. Drie titels waar ik enorm trots op ben.

De drie titels die ik heb gewonnen hebben mij het afgelopen jaar veel nieuwe kansen gebracht. Als titel winnares ben ik op verschillende events geweest, dit varieerde van culturele events tot events voor goede doelen. Ik heb de kans gekregen om op verschillende podia te staan, waar ik mijn boodschap kon delen. Ook heb ik de kans gekregen om mijn talenten verder te ontwikkelen en te delen met het publiek.

Voor mij is mijn deelname aan de verkiezing niet alleen bekroond met een sjerp en een kroon, maar ook met nieuwe onvergetelijke ervaringen. Ik ben dankbaar dat ik deze kans heb gekregen en ik wil de organisatie (vooral Seema & Amjad) en de sponsoren bedanken voor deze kans. Daarnaast hebben ook mijn familie en vrienden mij voortdurend gesteund, ook hen ben ik dankbaar.

Ik wil aan iedereen meegeven om vooral de dingen te blijven doen die jou gelukkig maken. Mensen kunnen altijd oordelen over wat je doet, maar alles is perspectief. Als jij je van binnen goed voelt, straal je dit ook uit naar anderen. Wie jij bent, kan niemand anders zijn. Durf jezelf te uiten en durf jezelf te zijn. Blijf het beste uit jezelf halen en doe de dingen die jij leuk vindt, wat jouw geluk kan zorgen voor inspiratie en verbinding met anderen. Op deze manier ben je een bijdrage voor iedereen en heeft jouw lach de kracht om de wereld te veranderen. Let your smile change the world.

Veel liefs,

Shalini Audhoe – Indian Beauty Queen The Netherlands 2017
Princess Talented 2017
Princess Photogenic 2017