Sariesma van Nunspeet

Mijn naam is Sariesma van Nunspeet, Princess Charity Indian Beauty Queen 2017 the Netherlands en Princess Congeniality Indian Beauty Queen 2017 the Netherlands.

Mijn motto: Live every moment, Laugh every day and Love beyond words. Voordat ik aan de verkiezing van Indian Beauty Queen meedeed, had ik mij nooit eerder verdiept in de wereld van verkiezingen. Toen ik hoorde dat ‘Indian Beauty Queen’ zich ook richt op vrouwen met een “achtergrond” zoals; getrouwd, samenwonend, weduwe, gescheiden of alleenstaande moeder, werd ik getriggerd omdat ik als jonge Hindoestaanse getrouwde vrouw en moeder als inspiratiebron wilde functioneren. Met succes heb ik dit pad bewandeld, niet alleen in de Hindoestaanse gemeenschap maar ook in andere culturen heb ik mensen over de drempel weten te trekken.

Op 08 april 2017 werd ik gekroond tot Princess Charity Indian Beauty Queen 2017 the Netherlands en Princess Congeniality Indian Beauty Queen 2017 the Netherlands. Mijn geluk kon niet meer op, mijn harde werken tijdens de verkiezing werd beloond met deze zeer bijzondere titels. Charity is waar mijn hart ligt, liefdadigheid doen voor anderen met alle liefde vanaf de grond van je hart. Zo zijn wij met zijn allen het schoon drinkwater project gestart om een district in Mumbai, Dahanu van schoon drinkwater te voorzien. Ik heb rozen verkocht, koekjes gebakken, een benefietdiner georganiseerd, kilo’s bojo gebakken, donatie boxen gemaakt en donateurs geworven. Het aller leukste maar vooral ook het zwaarst wat ik voor dit project heb gedaan was het organiseren van een benefiet talentenjacht voor kinderen en jongere t/m 21 jaar.

Voordat ik de titels won was ik al veel met liefdadigheid en sewa bezig. Zo hielp ik basisschool kinderen met rekenen, werkte ik als vrijwilliger in een mandir en was ik 1x in de maand te vinden in een verzorgingshuis voor ouderen waarmee ik met alle plezier meedeed aan activiteiten zoals bloemschikken en bingomiddagen. Omdat mijn werk dichtbij het verzorgingshuis zit ga ik vaak tijdens mijn lunchpauze op bezoek bij ouderen. De liefde, de waardering, de respect en ‘ashierwaath’ die je ervoor terugkrijgt is zo hart verwarmend. 

Tijdens mijn titeljaar heb ik mij meer ingezet voor sewa en Charity en heb ik bewuster gekeken naar de diversiteit in doelgroepen. Slechts enkele voorbeelden zijn: de fietstocht tegen de ziekte ALS, de sponsorloop van een kinderziekenhuis voor meer en naderonderzoek naar diverse longziektes bij kinderen, geholpen bij het bereiden van maaltijden in een ouderenhuis, wandelen met ouderen, koekjes bakken met ouderen, beauty middagen voor ouderen, oliebollen bakken en verkopen voor Unicef samen met de burgemeester van Den Haag, het organiseren van een winterklaasfeest voor kinderen, het organiseren van een ontbijt met ouderen en lopen tegen kinderarbeid. Ik heb een geweldig titeljaar gehad, met vallen en opstaan heb ik veel geleerd en mij persoonlijke ontwikkeld. In september 2017 werd ik door de National Director van Indian Beauty Queen, Seema Chedi gevraagd om Nederland te vertegenwoordigen in New Jersey bij Mrs. India Worldwide. Op 09 oktober werd ik geïnaugureerd en werd ik Mrs India Worldwide 2017 the Netherlands. Helaas won ik niet de hoofdtitel maar kwam ik wel thuis met de subtitle Mrs. India Worldwide Beautiful Face 2017.

Ik wil nog zoveel vertellen over wat ik allemaal heb gedaan tijdens mijn titeljaar en vooral altijd zal blijven doen, maar daar is 1 boek nog te weinig voor. Lieve lezers, het laatste wat ik graag nog even kwijt wil. Het is een quote van Mahatma Gandhi Ji wat mij enorm geïnspireerd heeft vooral tijdens mijn titeljaar. “Be the change you wish to see in the World”, “Wees de verandering die je in de wereld wilt zien”. Een beter begin, begint immers bij jezelf!

Heel veel liefs,

Sariesma van Nunspeet-Ramkhelawan