Raihaana Ainoel

Lieve lezers,

Mijn reis naar de titel en kroon begon toen ik gescout werd door Sherani Marhe, in eerste instantie kon ik het niet bevatten dat ze mij heeft gescout.

Een vrouw met zoveel littekens en zo onzeker, na gesprekken met oud-finalisten besloot ik mee te doen, met twijfel begon ik aan het traject.

Na mijn inschrijving kreeg ik niet lang erna een uitnodiging voor de auditie. Als slachtoffer van seksueel misbruik en getekend door huiselijk geweld dacht ik dat ik geen enkele kans maakte. Dezelfde avond werd ik gebeld dat ik een van de finalisten was. Ik kon mijn oren niet geloven: hoorde ik dit nou goed?

Al gauw begonnen de trainingen en leerde ik in mijn traject hoe ik mijn verleden een plek kon geven en van mijn zwakte mijn kracht kon maken. IBQ leerde mij dat ik niet uit schaamte hoefde te praten of mezelf te verstoppen om mijn verleden. Ik werd uiteindelijk zelf benaderd door de media o.a. De Telegraaf waarin ik een uitgebreide interview heb gegeven en mijn verhaal heb kunnen doen.

Toen ik werd gekroond tot 1st Runner up Indian Beauty Queen The Netherlands had ik twee doelen voor mijn ogen.
Doel 1 was mezelf blijven inzetten voor Stichting Jarige Job omdat deze stichting mij veel heeft geholpen. Ook omdat ik het belangrijk vind dat kinderen een eerlijke kans krijgen in de maatschappij.
Doel 2 was om iets te doen voor slachtoffers van huiselijk geweld en lotgenoten binnen een gesloten gemeenschap te helpen. Ik ben via stichting Arosa bij Hear my Voice aan de slag gegaan. Ik kan dan ook met trots zeggen dat ik secretarieel projectmanager geworden ben bij Hear my voice.

Voorheen was ik een onzeker jonge moeder van 4 kinderen, getekend door littekens en trauma’s. Zonder energie en tijd om aan mezelf te besteden.

IBQ heeft mij een tweede kans gegeven. Terwijl ik binnen de Hindoestaanse gemeenschap altijd een neergeslagen hoofd had omdat ik een schande was, leerde IBQ mij lopen met opgeheven hoofd. Ik word weer geaccepteerd binnen de Hindoestaanse gemeenschap. Ik heb in het afgelopen jaar zoveel geleerd en mezelf zo ontwikkeld dat ik nu weet dat het echt niet alleen om het uiterlijk of je kledingmaat gaat. Deze verkiezing gaat verder: ze bieden zoveel platformen en geven zoveel kansen om veel te leren en jezelf te ontwikkelen.

Als ik ooit de kans krijg om weer mee te doen doe ik dat zonder enige twijfel. Ik ben er een sterkere krachtige vrouw door geworden. Ik heb mezelf teruggevonden, besteed tijd aan mezelf en durf weer jurken te dragen. Ik ben aan mezelf gaan werken en ontwikkelde mijn eigenwaarde.
Elke vrouw verdient zichzelf te sieren. We worden meegesleept in ons dagelijkse leven en vergeten hoe belangrijk onze vrouwelijke rol in het leven is. We worden van een meisje een vrouw, we trouwen en worden moeder. Maar dat betekent niet dat we geen dromen en verlangens meer mogen hebben.

IBQ heeft mij deze tweede kans geboden en ik ben ze hier heel dankbaar voor! Ik gun het een ieder om zichzelf zo te ontwikkelen en te genieten van het leven.

Lots of love