Jaijanti Doerbalie

Hallo allemaal!!

O jeetje ..waar moet  ik beginnen met vertellen , er is zoveel gedaan en gebeurt  die tijd .Het waren geweldige dagen en minder leuke dagen , mijn dag begon  als miss ibq op de 1ste dag toen ik bij de notaris moest tekenen. Deze dag werd allles vast gelegt wat wel en niet mag/kan.

 

Hierna volgden de trainingen, we werden klaar gestoomd voor de finales.  Ik ben Jaijanti Doerbalie intussen 50 jr oud .Ik ben van Surinaams –Hindoestaanse komaf en ik bezoek,al dan niet vergezeld door mijn man en vier dochter en intussen 2 schoon zonen en een kleinkind van 4 jr oud,graag culturele gebeurtenissen die met mijn afkomst te maken hebben.

 

Zoals in 2017 het jaarlijkse Surinaamse festival in Denhaag .Tijdens dit bezoek werd ik benaderd met de vraag of ik mee zou willen doen met de eerst volgende IBQ verkiezing, een verkiezing voor vrouwen op leeftijd, gescheiden vrouwen en vrouwen met kinderen. Zo iets geheel nieuws leek voor mijn een uitdaging.

 

Gestimuleerd door mijn man en dochters  reageerde ik met een volmondig  Ja..! Bij zo een deelname  komt in de voor bereidings fase nog heel wat bij kijken. Vanaf  november 2017  tot eind maart 2018 heb ik een intensief programma moeten volgen.

Zo leerde ik hoe ik op de catwalk te lopen en hoe je het contact met het publiek moet aanpakken. Ik deed ook Yoga oefeningen en foto shoots. Het is hier anders dan wat je op de tv weleens ziet bij jonge meiden verkiezingen is dat er bij de IBQ geen badpakken vertoon plaats vindt, maar dat de nadruk ligt op innerlijke schoonheid en het op gepaste wijze uitdragen van je culturele normen en waarden.

Wat heeft deze stevige voorbereiding tijdens deIBQ  verkiezing mij nou  geleverd ?

Geen windeieren….maar 2x prijs! Ik werd gekozen tot.. Miss ‘fotogeniek’ en een anonieme stemming van alle miss-deelneemster op elkaar leidde tot de titel:  Miss’ Congeniality’ Mijn gezin is super trots op het behaalde resultaat.

Verder  is deelname aan een volgende miss verkiezing niet uit te sluiten, ik zie dit als een bij toeval ontdekte nieuwe hobby. Mijn werk als volwaardig verpleegkundige, blijft voor mij echter voorop staan!!