Farida Bechoe

Live the life of your dreams, you are worth it!
Een quote die ik regelmatig gebruik in alles wat ik voor- tijdens en na de verkiezing heb gedaan. Het zijn niet alleen woorden maar ook daden. Ik ben mijn droom achterna gegaan. Als jong meisje wilde ik altijd al meedoen aan een beauty verkiezing maar helaas kwam het in mijn tijd, de jaren 70/80 niet voor, en zéker niet bij een strenge opvoeding binnen de hindoestaanse cultuur. Voordat je het weet raak je verliefd, trouw je, krijg je kinderen en leef je lang en gelukkig met elkaar. Dat is het ideale plaatje.

Helaas is de werkelijkheid voor veel vrouwen anders, of je nu van mijn generatie bent of van een jongere generatie. Ik ben inderdaad verliefd geworden, trouwde en kreeg kinderen. Daar bleef het helaas niet bij. Na jarenlang huiselijk geweld binnen mijn huwelijk heb ik de moed gehad om voor mezelf te kiezen en mijn kinderen op te laten groeien in een betere leefomgeving. De tegenslagen stopten hier niet, ik werd dakloos en het heeft lang geduurd voordat ik en mijn kinderen een dak boven ons hoofd hadden. De bedreigingen, mishandelingen en nog vele nare gebeurtenissen bleven ook na mijn scheiding jarenlang doorgaan. 19 jaar geleden had ik weinig hulp van familie en omgeving en moest ik het alleen klaren. Het heeft me pijn, tranen en kracht gekost, maar door al deze gebeurtenissen ben ik geworden tot wie ik nu ben!

Eén van mijn doelstellingen was om uitdagingen en plezier in mijn leven te brengen maar vooral ook om mijn dromen te verwezenlijken. Toen ik in oktober 2017 werd gevraagd om mee te doen met de verkiezing had ik nooit gedacht dat ik gekroond zou worden tot de “Indian Beauty Queen The Netherlands” en 1st Runner Up Mrs. Classic India Globe 2018”, en dát op mijn 48 jarige leeftijd. Dit jaar (2019) luid ik mijn 50e verjaardag in. Hoe trots kan je zijn. Op weg naar mijn kroning ben ik op vele fronten uit mijn comfortzone getreden. Zo leerde ik spreken voor een grote menigte en leerde ik om mezelf te presenteren. Ik bouwde meer zelfvertrouwen op, Ik begon mezelf te zien. Het was niet altijd makkelijk en het vergde veel van mijn privé tijd. We hadden diverse plichten en hadden helaas zelf geen rechten. Zo zag ik ook een andere kant, het is niet allemaal pracht en praal. Doordat ik de één na oudste deelneemster was en genoeg had meegemaakt in mijn leven, raakte ik vaak in discussie met de organisatie en verliep de communicatie niet vlekkeloos. Vaak genoeg moest ik best wel even slikken, maar het uiteindelijke doel was om mezelf klaar te stomen voor de grote dag.

In mijn verkiezingsjaar heb ik vele mooie gebeurtenissen mogen meemaken. Zo kreeg ik make-overs voor meerdere fotoshoots door topvisagisten om te poseren voor geweldige fotografen in Nederland en India. In het begin was ik klungelig maar uiteindelijk kon ik mijn draai vinden, het is iets dat je niet dagelijks doet. De openingsdans en de dans van de talentenronde is me goed afgegaan. Een geweldige ervaring en eentje die zelden op je pad komt is om mee te mogen lopen in een modeshow van een wereldwijd bekende topdesigner.

Nog een leuk onderdeel van de MIBQ verkiezing, is het bijwonen van events van Indiase Bollywood zangers, je mag zelfs backstage! Ik had daarnaast ook nog het voorrecht om de Ambassadeur van India te verwelkomen en bij JetAirways heb ik prijzen mogen uitreiken. Daar dacht men dat ik uit India was overgevlogen omdat ik in mijn sari liep, de Nederlanders vonden dit geweldig. De rol die ik toebedeeld kreeg op een ander event was gastvrouw, daar had ik geen moeite mee. Maar toen ik te horen kreeg dat ik moest gaan hosten op een multicultureel festival liepen de spanningen aardig op, ik had dit nog nooit gedaan. Uiteindelijk is het goed gegaan en ik was uiteindelijk weer een ervaring rijker. Beetje bij beetje leerde ik mijn kwaliteiten ontdekken, mijn zelfverzekerdheid groeide

Het meeste dienstbare wat ik kon doen voor mijn medemens was de Charity projecten. Ik heb samen met mijn mede titel winnaressen op Koningsdag geholpen bij Stichting Vincentius, een kledingbeurs voor minder bedeelden. Ook heb ik via mijn werkgever 12 uren samen met een collega opgesloten gezeten in een kooi voor ‘Free a girl’. Een organisatie die zich inzet om meisjes in de gedwongen prostitutie in India te bevrijden en een goed leven te geven. Samen met totaal 20 collega’s heb ik uiteindelijk een aanzienlijk bedrag opgehaald.

Het Dahanu waterproject in India en Cars for Charity is nauw verbonden met de verkiezing. We kregen de opdracht om geld op te halen om scholen te voorzien van waterpompen voor schoon drinkwater. Samen met mijn vrienden, sponsoren en mijn werkgever hebben we hiervoor een mooi bedrag opgehaald. Voor Cars for Charity werden wij ingezet om houdbare producten op te halen voor de voedselbank. Mijn werkgever heeft mij hierin gesteund door op alle locaties een gift punt op te zetten, dit leverde ook weer een hartverwarmend resultaat op.

Met mijn titel was ik bevoorrecht om Nederland te vertegenwoordigen in India bij de Mrs. Classic Indian Globe. De reis naar India was mijn gewonnen prijs. Het werd een zware taak voor mij, ik beheers de Hindi taal niet, begreep niet alles en kon het niet spreken. In gebroken Engels en met handen en voeten ben ik ver gekomen. De ervaring heb ik over me heen laten komen met als doel om zoveel mogelijk te genieten want dit gebeurt slechts  “once in life time”. Altijd had ik al de wens om naar India te gaan. Ik ben er nu niet alleen op vakantie geweest maar heb ook mijn stempel achtergelaten en de titel bemachtigd van 1st Runner up Mrs. Classic India Globe 2018.

Door mijn deelname aan de verkiezingen en mijn overwinning hoop ik (rijpere) vrouwen te stimuleren die het één en ander hebben meegemaakt, om hun dromen, wensen of gedachten achterna te gaan. Het plezier uit het leven te halen ondanks vele tegenslagen en te doen wat ze graag willen doen. Als ík het kan dan kan jíj dat ook omdat; ‘Only I can change my life. No one can do it for me’

Belangrijke quotes waar ik mezelf in herkende en mij motiveerde om door te gaan gebruikte  ik op sociaal media, zoals:

Discover your dreams; Only I can change my life, no one can do it for me; Realiseer je droom en ga ervoor; Work hard make it happen; She believed, she could so she did.

 

Ik ben mijn dromen achterna gegaan omdat ik het waard bent!