Ashna Sewram

Lieve lezers,

Ik ben Ashna Sewram, 28 jaar en ik woon in Zoetermeer. Mijn hobby’s zijn dansen, yoga, film kijken, muziek luisteren en tijd door brengen met mijn familie en vrienden.

Ik vond het altijd al een leuk idee om aan een miss verkiezing mee te doen maar ik was veel te verlegen om mezelf hiervoor in te schrijven. In Augustus 2016 kwam daar verandering in, daar liep ik dan op het Surinaamse Festival in Uithof toen ik gevraagd werd of ik mee wou doen aan Indian Beauty Queen The Netherlands 2017. Een prachtige miss verkiezing voor vrouwen die getrouwd, gescheiden, weduwe of moeder zijn. Met deze reden heb ik me dan ook ingeschreven op aandringen van mijn zus, ik ben een jonge gescheiden vrouw en het zou zonde zijn als ik dit niet zou kunnen doen door mijn verleden.

Al snel begon het traject, de trainingen voor de finale waren zwaar maar ook heel leerzaam en leuk, een periode waar ik hele leuke mensen heb leren kennen.

Wij hadden op 24 Maart 2017 onze talentenronden waar ik op Aaja Nachle heb opgetreden en wat was dat spannend! Ik heb me die hele dag vol zenuwen voorbereid op dat ene moment. En toen ik daar uiteindelijk stond  heb ik van elk moment genoten en ging het voor mijn gevoel veel te snel voorbij. Voor mij was deze avond ook een hele goede voorbereiding op de finale want ik had hiervoor nog nooit op een podium gestaan. 

Op 8 April 2017 was dan eindelijk de finale! Het moment waar wij allemaal zo hard voor getraind hadden. Dat was voor mij een hele mooie ervaring en wat een eer om met al die mooie vrouwen in de finale te mogen staan. Iedereen was zich aan het klaarmaken en voorbereiden om daar op het podium te gaan stralen. We begonnen met de openingsdans op het nummer Salaam wat zeker wel 1 van mijn favoriete momenten was. Daarna stonden ons de Gala, Indian en vragen ronden te wachten, de prinsessen kregen allemaal een Nederlandse en Engelse vraag dus dat maakte het allemaal extra spannend maar ik ben tevreden met hoe het is gegaan. Ik heb zeker mijn moment kunnen pakken en ervan kunnen genieten. En daar stonden we dan allemaal op een rij voor de uitslag. En ja hoor… Ik hoorde mijn naam, als 1st Runner Up! Niet te geloven en wat was dat een mooi moment, om gekroond te worden na al mijn harde werk, een moment wat ik nooit zal vergeten..

 

Als 1st Runner Up heb ik een aantal shows van een hele andere kant mogen meemaken. Ik ben in mijn missen jaar ook naar verschillende events geweest. Daarnaast heb ik mij ook met leuke charity projecten bezig gehouden en heb ik ook hele leuke mensen mogen ontmoeten.

Nu is mijn missen jaar voorbij en ik ben heel erg dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Mijn deelname heeft mij geholpen om bepaalde deuren te sluiten en inruil daarvoor zijn er meerdere deuren voor mij open gegaan. Mijn avontuur is ook zeker niet voorbij, het zal alleen een andere draai krijgen.

Liefs,

Ashna Sewram – 1st Runner Up Indian Beauty Queen The Netherlands 2017.