Blog Post

Princess Sariesma van Nunspeet terug met titel van Mrs. India Worldwide!

Namashkar Sathiyo,

Zoals eerder beloofd zou ik mijn ontzettend leuke ervaring over Mrs. India Worldwide 2017 in New Jersey met jullie delen. Bij deze!

Op 11 augustus 2017 kreeg ik een app van de National director van Indian Beauty Queen met de vraag of ik naar Mrs. India Worldwide in New Jersey zou willen gaan.
Ik voelde mij onwijs vereerd dat Indian Beauty Queen mij de mogelijkheid gaf om als Hindoestaanse vrouw ons land, Nederland in New Jersey te mogen vertegenwoordigen.
Tegelijkertijd zat ik met wat kleine obstakels met betrekking tot mijn gezondheid.
Doordat de neuroloog eerder had gezegd dat vliegreizen geen goed idee waren heb ik zo ons tripje voor schoon drinkwater in Dahanu moeten overslaan, ook de dag waarop ik het lieve app’ je ontving was mijn mamie (tante) overleden.

Dit leidde ernaar toe dat ik besloot om het mooie aanbod af te slaan.
In de loop van de weken kreeg ik het aanbod opnieuw, ik ben toen in gesprek gegaan met de behandelde artsen en mijn leidinggevende die mij de laatste push gaven om er toch voor te gaan aangezien ik ondertussen eindelijk weer mocht vliegen. Sterker nog, ze zeiden dat ik gek zou zijn als ik het niet zou doen. Al zou ik mijzelf niet 100% voor de kroon inzetten, het ging om de ervaring en daar stond ik dan ook achter.
Op 19 september kreeg en gaf ik groen licht voor deze zeer bijzondere trip naar Mrs. India Worldwide 2017 in New Jersey.

Ik had minder dan twee weken de tijd om van alles en nog wat te regelen. Van het boeken van mijn vliegticket, verblijf etc. tot aan het zoeken naar sponsoren voor mijn sieraden en kleding.
En daar ging ik dan 03 oktober 2017 vloog ik rechtstreeks naar de Verenigde Staten op weg naar Mrs. India Worldwide.

In het hotel hebben wij zo een warm welkom gehad, ze hadden zelfs aan mijn verjaardag gedacht (01 oktober) en stond er een kleine taart op mij te wachten.

Later op de avond vondt de inauguratie en kennismaking plaats.
Ik werd toen vol blijdschap Mrs. India Worldwide 2017 the Netherlands.
Hoe geweldig is dat?! Zo een kans krijg je ook maar 1x in heel je leven.

De volgende dag heb ik New York city bezocht. Just “woow”. Man man man, wat heb ik mijn ogen uitgekeken. Torenhoge wolkenkrabbers, gigantische billboards ontzettend grote winkels, eten eten en nog eens eten. Ook heb ik op deze dag gecruised en New York City vanaf het water gezien. Van het Vrijheidsbeeld dat de Fransen cadeau hebben gegeven aan Amerika tot aan de set van de film “Man in black”.

Na wat super leuke (vrije) tijd gehad te hebben werd het de hoogste tijd om aan de bak te gaan. De trainingen kwamen eraan. Om 07:30 uur hebben wij genoten van een heerlijk ontbijtbuffet van chocopops tot aan chocoladewafels, tot in de puntjes goed verzorgd. Na het gezamenlijke ontbijt werden beide categorieën (the miss en the Mrs groups)  samengevoegd. Met een grote super deluxe limousine werden wij om 08:30 uur opgehaald bij het hotel en werden wij naar een ander super-de-luxe trainingslocatie gebracht. Wij hebben ons als echte VIP prinsessen gevoeld.

Zo hebben wij van catwalktrainingen tot aan etiquette trainingen gevolgd, hele dagen door. Lood zwaar, maar ontzettend leuk! De trainingen werden gegeven door Sanjeev Soparrkar (Fashion Choreographer from Bollywood) en Jesse Randhawa (Super model and Ramp trainer from Bollywood). Samen ik denk dat dit wel weg kan stoomden zij ons allemaal klaar voor de galaronde en de grote finale. Er waren momenten dat zij de oren van ons lijf afschreeuwden, ze waren streng maar rechtvaardig maar ook zo ontzettend lief, behulpzaam en zorgzaam . Zo kwamen we er op de dag van de galaronde erachter dat mijn jurk iets te lang was wat de kans op struikelen vergrootte. We hadden nog maar een paar uur en de zenuwen zaten er goed in bij iedereen. Om te voorkomen dat ik zou struikelen heeft Jesse mij mijn jurk laten aantrekken, er een paar keer in laten lopen en ging zij op haar knieën om mijn jurk bij te knippen en te “fixen”and voilla, probleem opgelost. Dit is een moment die mij altijd bij zal blijven.

Het grote moment van de galaronde brak aan. Jesse kwam iedereen een knuffel geven en al het goeds toewensen backstage. En ik krijg natuurlijk als bonus een klap tegen mijn achterhoofd en een extra dikke knuffel. Doordat ik de jongste was, was ik tegelijkertijd de meest verwenste. Ik heb zoveel liefde en aandacht gehad, ook van mijn mede finalisten in deze dagen.

Toen ik klaar stond om het podium op te gaan viel vreemd genoeg de last van mijn schouders. Alle zenuwen, de stress had ik spontaan niet meer. Ik stond zelfverzekerd te schitteren en zo liep ik de catwalk ook op. Waar ik normaal 7 kleuren voor “uhuhm” in mijn broek doe, deed ik zo zelfverzekerd nuchter en opgelucht.

We hebben met zijn allen van deze avond een topavond gemaakt door te blingen op de catwalk. Aan het einde van deze avond was er nog een kleine afterparty waar ik geen deel aan wilde nemen. Jesse en Sanjeev vroegen of ik met hen mee wilde terug naar het hotel. We hebben zo nog uuuuren gekletst over van alles en nog wat, gelachen en zelfs gehuild van het lachen. Alle drie niet wetende dat dit het begin was van zo een mooie band tussen ons.

We hebben het deze avond niet al te bond gemaakt. Jesse en Sanjeev brachten mij netjes naar mijn kamer toe. Ik ben toen gaan douchen en slapen om zo goed mogelijk uitgerust te zijn voor de zware dag die ons te wachten stond. We zouden de generale repetitie met alles erop en eraan 2x non stop draaien. Elke fout die er gemaakt zou worden, zou ernaar toe leiden om alles opnieuw te doen totdat het wel goed ging. Van de zenuwen heb ik geen oog dicht kunnen doen. Om 05:00 uur in de ochtend was ik alweer klaargemaakt en aan het videobellen met het thuisfront. Om 06:30 uur ben ik naar de kamer van Mrs. UK gegaan waar bijna alle meiden zich hadden verzameld en trapten nog eventjes een beetje lol met elkaar. Om 07:30 uur gingen we naar de ontbijtzaal beneden in het hotel. Om 08:30 uur zou de training starten.

Wat ons beloofd was, werd ook gedaan. De generale repetities met alles erop en eraan. De vlaggenronde, voorstelronde etc. en ja, ook werden er behoorlijk wat fouten gemaakt door de zenuwen. Ondanks we daarvoor op onze kop kregen werd er toch rekening gehouden dat stress en zenuwen hierin een rol speelden.

Om 14:30 uur kregen wij het nieuws helemaal klaargestoomd te zijn voor de grote finale. We kregen allemaal een contract van Mrs. India Worldwide en nog eens een goed gesprek met de organisatie. We mochten onze ervaringen delen, input geven en ook werden er vragen gesteld met betrekking tot je winkansen.

Hierna konden wij gaan. Het advies was dan ook om even bij te tanken, in het hotel te blijven en op tijd naar bed te gaan.

Wij hebben natuurlijk alles gedaan, behalve dat. Onderling hadden wij van alle landen een Mrs. groepsapp waarin er al gauw leuke ideeën voorbij kwamen.

Uiteindelijk verzamelden wij in mijn hotelkamer en hebben wij verschillende taxi’s gepakt naar de Wallmart. We hebben deze avond gelachen, gegierd en getierd.

We hebben er een avond van gemaakt om nooit te vergeten. Eenmaal terug in het hotel ben ik ook nog flink geplaagd omdat iedereen tassen vol spullen had en het enige wat ik had gekocht was een zak brood en een pot Nutella voor op mijn hotelkamer! Thuis was zo een groot gemis. Ik miste mijn mannetjes, mijn bed en zelfs mijn dagelijkse chocoladepasta ontbijtje.

De volgende ochtend was ik weer véél te vroeg wakker. De grote dag was aangebroken, de dag van de grote finale. Helaas werd ik ook met de dag ietjes zieker.

Ik nam een vlog op om zo mijn volgers op de hoogte te houden en ben toen gaan douchen en klaarmaken voor het ontbijt. Ineens werd er op mijn deur geklopt en stond de vrouw van de organisator in de deuropening. Ze wilde weten of alles nog goed ging, ze nam mijn koorts op met een koortsmeter en vroeg of ze het ontbijt naar mijn kamer moest sturen. Zoals ik de afgelopen dagen had doorgezet, deed ik dat deze dag ook. Een kleine verhoging mag de pret niet bederven natuurlijk. Ik was wel constant aan het hoesten. Achteraf gezien was het niet slim om kraanwater te drinken. Ik wist niet dat het geen wijsheid was en ik had in het begin van de week ge’googled.

Ik maakte mij een laatste keer klaar voor een gezamenlijk ontbijtje, een laatste keer pakte ik al mijn trainingsspullen in en pakte ook alles in voor de finale.

Daar gingen we dan, voor een laatste keer met z’n allen in de limousine op naar de trainingslocatie waar ook de finale gehouden zou worden.

Daar hebben we de show nog 1x helemaal gedraaid, een 2e keer zat er niet meer in. Iedereen was veel te nerveus en deze werd gestaakt.

We mochten ons gaan klaarmaken voor de grote finale. Toen mijn make up en haar waren gedaan heeft de national director van Indian Beauty Queen the Netherlands mij nog geholpen met het aantrekken van mijn kleding.

De gasten kwamen binnen en de zaal begon vol te lopen. Iedereen was zo zenuwachtig maar ook zo blij. er werd een laatste keer door de organisator aan de meiden die hadden aangegeven niets te willen winnen of zij daar zeker van zijn. Ook ik moest op gesprek komen.

Het was 17:00 uur en de show ging van start. De finale werd gehost door Aman Yatan Verma (acteur) en Anoeradha (former miss India worldwide). Ook werd er een mooie dansoptreden gegeven door de actrice Shiny Doshi.

Ineens voelden mijn kleding en sieraden niet goed, ik voelde mij letterlijk en figuurlijk ontzettend bezwaard. Ik kon geen grote stappen zetten, maar het was te laat om mijn kleding opnieuw te laten doen. We werden opgeroepen en daar gingen we, 1 voor 1 liepen wij het podium op richting de catwalk. Ondanks ik niet kon lopen als hoe ik wilde en hoorde te lopen heb ik er het beste van geprobeerd te maken.

Zo heb ik van elk moment op het podium genoten. De voorstelronde, de Indiase kledingronde, de vlaggenronde.. Ik heb echt van elke minuut met volle teugen genoten.

Deze avond ben ik uiteindelijk met de titel Mrs. India Worldwide Beautiful face 2017 naar huis gegaan.

Wat was ik blij en nog steeds met deze geweldige ervaring!

Deze ervaring is mogelijk gemaakt door Indian Beauty Queen the Netherlands Seema Chedi en Amjad Jahan, mijn hoofdsponsor Restaurant Wirin Wirin Jagesar en Mala Mahabier (Usselincxstraat 162, Den Haag) en Wanisha’s kleding atelier (Bergweg 120a, Rotterdam). Zonder jullie had ik nooit kunnen schitteren op de catwalk van Mrs. India Worldwide in New Jersey. ONTZETTEND BEDANKT allemaal! Ook mijn steun en toeverlaat tijdens de finale Chandenie, Natasha, Kajal en Dennis. Dank jullie wel!

Heel veel liefs en tot gauw,

Sariesma van Nunspeet